Vooroordelen

Helaas bestaan er nog veel vooroordelen over elektrische mobiliteit. Op deze pagina nemen we er alvast een aantal bij u weg.

Elektrische voertuigen zijn langzaam en onsportief

De Lotus Elise ECE doet een ronde op het circuit van Assen meer dan 10 seconden sneller dan de benzinevariant. En met de Quantya crossmotor maakt u met gemak een wheelie. Ook de minder krachtige voertuigen die Elipo verkoopt bieden een pittige acceleratie. Maar u hoeft het niet van ons aan te nemen, kom het liever zelf ervaren! Bezoek onze showroom in Zeist.

Elektrische rijden is niet schoon omdat de stroom van kolencentrales komt

Zelfs als de stroom voor een elektrische voertuig afkomstig is van een kolencentrale, ligt de totale CO2-uitstoot per kilometer veel lager, zoals uit deze objectieve berekening blijkt. Het beste is natuurlijk om net als Elipo de voertuigen op te laden met groene stroom van Greenchoice.

 

In theorie zijn alle batterijen, zelfs de bekende Alkaline penlite, brandgevaarlijk. Echter als een accu, ook die in een elektrisch voertuig, niet oneigenlijk gebruikt, overladen of kortgesloten wordt is de kans op een defect zeer gering. Batterijen en accupakketten die als klein chemisch afval (KCA) worden ingeleverd bij de gemeente worden voor een groot deel gerecycled, zodat de milieubelasting minimaal is.

Voetgangers en fietsers horen elektrische voertuigen niet aankomen

Sommige mensen hebben het idee dat de komst van elektrische voertuigen tot meer ongelukken gaat leiden omdat voetgangers en fietsers ze niet aan horen komen. Motorgeluid is inderdaad zo goed als afwezig bij elektrische voertuigen, dat is juist een van de vele voordelen

Hier vindt u alle voordelen van elektrische mobiliteit op een rij. Lees meer...

Elektrische mobiliteit langzaam? U weet wel beter! Lees meer...

Elipo gebruikt uitsluitend groene stroom, profiteert u straks ook? Lees meer...

100% Electrisch aangedreven