Voordelen

Elektrisch rijden en elektrisch varen hebben veel voordelen, zowel voor u als uw leefomgeving. De belangrijkste voordelen leest u op deze pagina.

Milieuvriendelijk

Een elektrische voertuig stoot tijdens het rijden of varen geen CO2 uit, simpelweg omdat er geen uitlaatgassen zijn. Ook van schadelijke emissies, zoals stikstofoxide of fijn stof, is geen sprake. Zo leveren elektrische voertuigen een positieve bijdrage aan een schone leefomgeving. Zelfs als de stroom voor een elektrische voertuig afkomstig is van een kolencentrale, ligt de totale CO2-uitstoot per kilometer veel lager, zoals uit deze objectieve berekening blijkt. Het beste is natuurlijk om net als Elipo de voertuigen op te laden met groene stroom van Greenchoice.

Stil en direct voluit

Een elektrisch voertuig beweegt zich vrijwel geruisloos door het verkeer. Zo bent u niemand tot last met een vervelende uitlaatsnerp, ondanks dat u heel vlot kunt accelereren. Begeleid door een futuristische zoem laat u andere weggebruikers met gemak achter u, mocht u dat willen. Rekening houden met een motor die eerst warm moet draaien hoeft niet meer. U kunt meteen voluit, vanaf het moment dat u de sleutel in het contact hebt gestoken.

Lage 'brandstofkosten'

hier voor een objectieve voorbeeldberekening. Bijkomend voordeel is dat u voor een elektrische auto geen wegenbelasting betaalt.

Lage onderhoudskosten

Subsidie

hier.

Hier vindt u alle voordelen van elektrische mobiliteit op een rij. Lees meer...

Elektrische mobiliteit langzaam? U weet wel beter! Lees meer...

Elipo gebruikt uitsluitend groene stroom, profiteert u straks ook? Lees meer...

100% Electrisch aangedreven